Opgaveakademiet kommer til byen
Kunsten at skrive en opgave er noget, alle kan lære – det er ikke et spørgsmål om fagligt niveau, men om teknik.
En eftermiddag i juni, 10 forventningsfulde studenter in spe forbereder sig til den mundtlige eksamen, hvor studieretningsprojektet skal fremlægges som det sidste, inden huen skal på i en ellers noget forvirrende coronatid. Emnerne strækker sig fra menneskeforsøg i kz-lejrene til Skotlands ønske om selvstændighed, men en ting har de unge mennesker dog tilfælles: de har brug for hjælp til deres større skriftlige opgave, så oplæggene kan sidde lige i skabet ved det grønne bord.

.jpg)
Hos Opgaveakademiet oplevede jeg en vejledning, der gjorde mig tryg i forbindelse med forsvaret af min SRP samt gav opklaring på mange af de spørgsmål, jeg havde.
Anna Hyldig Egebæk, Mulernes Legatskole, 2020
Opgaveakademiet er grundlagt af Kristina Jensen og Ida Sørensen, der begge er uddannet cand.mag. Over årene har de erfaret, at skriftlige opgaver kan være en hård nyser, og at mange elever og studerende føler et enormt pres, når det handler om at overholde deadlines, overleve karakterræset og takle præstationsangsten. Der kan derfor være brug for ekstra vejledning og støtte, og det er her Opgaveakademiet kan træde til. Kristina Jensen og Ida Sørensen har tilsammen mere end 20 års erfaring med skriftligt arbejde og skriveprocesser.
Opgaveakademiet kan blandt andet tilbyde hjælp i forbindelse med specialet og bachelorprojektet på alle typer uddannelser. På ungdomsuddannelserne er Opgaveakademiet specialister inden for vejledning i fx formalia, der ofte viser sig at volde problemer for gymnasieelever, som i 3.g står over for deres første akademiske opgave. ”Kunsten at skrive en opgave er noget, alle kan lære – det er ikke et spørgsmål om fagligt niveau, men om teknik,” siger Ida Sørensen, der ofte har stået over for studerende, der mangler motivation og skræddersyet vejledning.
”Opgaveakademiet slår dørene op i oktober 2020, og vi har i første omgang base på Fyn. Vejledningsmøder foregår personligt, telefonisk eller online,” fortæller Ida Sørensen. Kristina Jensen, der har mange års erfaring med gymnasieelever, fortsætter med et smil: ”Vi elsker at arbejde med unge mennesker og nyder at se den ro, der falder over dem, når vi får skovlen under opgaveproblemerne."
Opgaveakademiet har allerede så små skudt virksomheden i gang i foråret 2020 med skrive-workshops for elever fra Mulernes Legatskole, specialevejledning for studerende fra IT-Universitetet samt korrekturlæsning på en række bachelorprojekter blandt andet fra sygeplejeskolen. Opgaveakademiet spænder over et bredt felt og kan hjælpe med mange typer opgaver fra forskellige uddannelsesinstitutioner. ”Der er ingen, der skal græde over opgaver, de er kørt fast i, for problemerne kan selvfølgelig løses,” siger Ida Sørensen med overbevisning, da samtalen falder på de uheldige konsekvenser af det pres, som mange føler på deres uddannelse.
.jpg)
Vi elsker at arbejde med unge mennesker og nyder at se den ro, der falder over dem, når vi får skovlen under opgaveproblemerne.
Ida Sørensen og Kristina Jensen har bemærket, at forventningerne blandt studerende ofte er, at de naturligvis får høje karakterer, når de kontakter en virksomhed som Opgaveakademiet. Men ideen er faktisk, at indsatsen her er fokuseret på vejledning inden for fx informationssøgning, skrivning og strukturering for dermed at skabe en god arbejdsproces. ”Med andre ord: Vi skriver ikke folks opgaver for dem, men skaber de ideelle rammer for en tryg skriveproces,” forklarer Kristina Jensen og fortsætter: ”Vi har redskaberne og støtten, men vi leverer ikke det faglige indhold”.
Ida afrunder beroligende: ”I samarbejde finder vi en god løsning på den skrivesituation, som for mange kan føles uoverskuelig.” Opgaveakademiet kan kontaktes for en gratis, uforpligtende samtale.

Vi skriver ikke folks opgaver for dem, men skaber de ideelle rammer for en tryg skriveproces.
Vi har redskaberne og støtten, men vi leverer ikke det faglige indhold.